5 Βήματα Για Ανασυγκρότηση Του Οργανισμού Μας Μετά Από Τις Γιορτές!

Nov 06 , 2020

Niriton Admin

5 Βήματα Για Ανασυγκρότηση Του Οργανισμού Μας Μετά Από Τις Γιορτές!

Οι γιορτές πέρασαν και φέτος αφήνοντας μας τη γλυκιά επίγευση από τις όμορφες στιγμές με οικείους ανθρώπους, αλλά και τα σημάδια από τις γιορτινές μας παρεκτροπές.

Το άφθονο αλκοόλ, η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης, η παύση άσκησης του σώματος αλλά και ο ελλιπής ύπνος, είναι κάποιες από αυτές .

Όμως η χρονική περίοδος μετά από τις γιορτές  μπορεί εύκολα να αποτελέσει και μια αρχή για καλύτερες διατροφικές επιλογές και ανασυγκρότηση του οργανισμού μας!

 

5 απλά βήματα για να το πετύχουμε είναι τα ακόλουθα:

       1. Άφθονα υγρά για ενυδάτωση.

 Το νερό, το πράσινο τσάι, η λουίζα, η τσουκνίδα και άλλα βότανα βοηθούν πολύ στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό μας μέσω της εφίδρωσης και της διούρησης. Άλλα πάλι καταπραϋντικά ροφήματα όπως το χαμομήλι προκαλούν χαλάρωση και βοηθούν στις καούρες αλλά και στα πρηξίματα.

        2. Αποφυγή της πρόσληψης ζάχαρης.

Η ζάχαρη ευθύνεται για την επιτάχυνση της γήρανσης. Είναι πολύ καλύτερο να  αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με μέλι , στέβια ή άλλα γλυκαντικά.

        3. Ενίσχυση του πρωινού γεύματος.

 Το πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μας στηρίζει στη διάρκεια της ημέρας. Καλό είναι να επιλέγουμε για το πρωινό μας τρόφιμα ολικής άλεσης και πλούσια σε φυτικές ίνες όπως είναι τα δημητριακά και οι σπόροι.

         4. Υγιεινά γεύματα με αγνές πρώτες ύλες.

 Αποφεύγουμε τα τηγανητά, το έτοιμο φαγητό και τα ζωικά λίπη. Εμπλουτίζουμε το διαιτολόγιό μας με φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες ενισχύοντας τον οργανισμό μας.

         5. Άσκηση.

Ρυθμίζουμε το πρόγραμμά μας έτσι ώστε να προλαβαίνουμε τουλάχιστον ένα μισάωρο αερόβιας άσκησης καθημερινά. Το ρυθμικό περπάτημα είναι μια εύκολη και βολική επιλογή.

 

Ακολουθήστε αυτά τα 5 απλά βήματα και αποκτήστε ένα υγιές σώμα. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Αρκεί μόνο να αλλάξετε μερικές συνήθειες στην καθημερινότητα σας.