4 Ροφήματα Για Χαλάρωση

Jan 14 , 2022

NIRITON ADMIN

4 Ροφήματα Για Χαλάρωση

Οι καλύτερες λύσεις για τον ύπνο. Δοκιμάστε αυτά τα 4 φυσικά ροφήματα για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλά και θα δείτε πως ξεκινάει διαφορετικά ο ύπνος μιας καλής νύχτας.

  • Ζεστό ρόφημα από βρώμη.

Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα είναι μια πολύ καλή ιδέα για ένα χαλαρωτικό ύπνο αλλά η πιο αποτελεσματική λύση θα ήταν η ελαφριά άσκηση. Μια μικρή δραστηριότητα πριν πάτε για ύπνο είναι  η αλάνθαστη μέθοδος καθώς  απελευθερώνονται τοξίνες και σεροτονίνη. Μετά από ένα ντους, το σώμα μας πηγαίνει στην ηρεμία. Είναι η βάση της συνταγής μας για καλύτερο ύπνο.

Συνδυαστικά, προτείνουμε ένα ζεστό ποτήρι γάλα βρώμης τη νύχτα. Είναι ένα πολύ εύπεμπτο ποτό, καθόλου βαρύ και στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μια βανίλια. Είναι μια απλή συνταγή που φτιάχτεται εύκολα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Η βρώμη μαζί με τη βανίλια δημιουργούν ηρεμιστική διάθεση και όταν προσθέσουμε και το μέλι, εκμεταλλευόμαστε πλήρως τον συνδυασμό τους.

Αναμφισβήτητα, η βαλεριάνα ένα από τα πιο αναγνωρισμένα φαρμακευτικά βότανα για τα ηρεμιστικά αποτελέσματά της. Αυτή η χαλαρωτική δύναμη είναι αυτή που κάνει αυτό το φυτό εξαιρετικό. Προτείνεται από βοτανολόγους για να θεραπεύσει την αϋπνία, το νευρικό άγχος και να βοηθήσει τη χαλάρωση σε ανθρώπους που πάσχουν από τη συνεχή παρουσία του πόνου στο σώμα.
Η κύρια ιδιότητά της βαλεριάνας είναι να βοηθήσει τον ύπνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα ρίζας όχι μόνο σας βοηθούν να κοιμηθείτε γρηγορότερα, αλλά και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου.

  • Χυμός μπανάνας

Εάν πιείτε χυμό μπανάνας με κανέλα και το κάνετε μια ώρα πριν πάτε για ύπνο, πείτε αντίο στο να μετράτε μικρά πρόβατα για να κοιμηθείτε.
Πώς να το προετοιμάσετε;
Κόψτε τη μπανάνα σε φέτες και βυθίστε τη σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
Συνδυάστε την μπανάνα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου .
Όταν σερβίρεται, προσθέστε σκόνη κανέλας Κεϋλάνης.
Μία από τις ιδιότητες είναι ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ενώ η κανέλα περιέχει ευγενόλη και felinpropanoides, τα οποία βοηθούν την κυκλοφορία και την πέψη παράγοντας ένα μοναδικό χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Απολαύστε το!

Εκτός από το υπέροχο άρωμα του, έχει ως πρόσθετη αρετή το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και ελαφρύ. Όλοι γνωρίζουν την καταπραϋντική επίδραση του ζεστού γάλακτος. Αλλά αν προσθέσουμε κακάο, κανέλα και  βανίλια, θα έχουμε ένα ποτό που θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε και να αισθανθείτε καλύτερα.