Οφέλη Ξηρών Καρπών Στην Καθημερινή Διατροφή

Jan 14 , 2022

NIRITON ADMIN

Οφέλη Ξηρών Καρπών Στην Καθημερινή Διατροφή

Οι ξηροί καρποί ανήκουν στα πιο υγιεινά φυσικά τρόφιμα και είναι μία εξαιρετική επιλογή σαν σνακ λόγω της υπέροχης γεύσης τους. Οι ξηροί καρποί πρέπει να αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής σας. Περίπου 20 έως 30 γραμμάρια ή μια χούφτα ξηρών καρπών ημερησίως αρκεί για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη τους. Οι ξηροί καρποί είναι πολύ γνωστοί για τα οφέλη που προσφέρουν στην προσπάθεια απώλειας περιττών κιλών.  Είναι χορταστικοί και αρκούν για να μειώσουν αισθητά την πείνα, πράγμα που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης περιττών θερμίδων.

 

Εδώ ακολουθούν οι 6 καλοί λόγοι για να τους απολαμβάνετε καθημερινά:

  1. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε λιπαρά οξέα, τους κάνει χρήσιμους στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, οστεοπόρωσης, υπέρτασης, παχυσαρκίας και άσθματος.
  2. Χαρακτηρίζονται ως αντιγηραντική τροφή και κάνουν το δέρμα και τα μαλλιά πιο υγιή. Βοηθούν επίσης στην όραση και αυξάνουν την πνευματική εγρήγορση.
  3. Οι ξηροί καρποί έχουν ειδικά αμινοξέα (δομικά στοιχεία πρωτεΐνης) που ελέγχουν την όρεξη και εμποδίζουν τις ανεπιθύμητες λιγούρες.
  4. Κρατούν μακριά την πείνα και μας χορταίνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 
  5. Οι ξηροί καρποί είναι καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών, ιδιαίτερα για χορτοφάγους. Επιπλέον, περιέχουν εκείνα τα αμινοξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο και έτσι βοηθούν στην ανακούφιση της κατάθλιψης και στη βελτίωση της ψυχικής εγρήγορσης.
  6. Οι ξηροί καρποί έχουν αντιοξειδωτική δράση. Περιέχουν βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και σελήνιο που βοηθά στην πρόληψη εκφυλιστικών παθήσεων όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές ασθένειες.