Γιορτές και λουκούλεια γεύματα τέλος. Ήρθε η ώρα να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με αποτοξίνωση!

Jan 30 , 2024

ΕΥΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Γιορτές και λουκούλεια γεύματα τέλος. Ήρθε η ώρα να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με αποτοξίνωση!

Οι περισσότεροι από εμάς αυτές τις ημέρες του Πάσχα και της πρωτομαγιάς βρεθήκαμε σε τραπέζια φιλικά και οικογενειακά, με μία πληθώρα κρεατικών . Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να διώξουμε το φούσκωμα και τις τοξίνες των εορταστικών εδεσμάτων.

Ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, να συντελέσει την φυσιολογική του διαδικασία, μέσω της αποτοξίνωσης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Ειδικά μετά από περιόδους όπου ο οργανισμός μας ‘φορτώνεται’ απότομα με τοξίνες.

Χρήσιμες συμβουλές

–  Κάντε ένα διάλειμμα από την κρεατοφαγία. Προτιμήστε το ψάρι, σπιτικά μαγειρεμένα λαδερά φαγητά με πράσινες σαλάτες.

 Χυμός σταφυλιού: Ένας ‘πλούσιος’ χυμός σε φλαβονοειδή, με αντισηπτικές ιδιότητες σύμμαχος κατά της χοληστερόλης, της δυσκοιλιότητας ενώ παράλληλα βοηθάει στη πέψη.

–  Μηλόξυδο : Η λήψη του βοηθάει  το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες που προκαλούν κατακράτηση υγρών, αύξηση βάρους και άλλα προβλήματα υγείας. Περιέχει οργανικά οξέα που μειώνουν την όρεξη ρυθμίζοντας το επίπεδο κορεσμού, ενώ το ένζυμο που περιέχεται βοηθάνε τον μεταβολισμό κάνοντας το κάψιμο λίπους ευκολότερο. Η συνταγή είναι ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο, ένα κουταλάκι μέλι και ένα φλιτζάνι νερού είναι αρκετό δύο φορές την ημέρα πριν το φαγητό με άδειο στομάχι.

– Το κεφίρ είναι πλούσιο σε προβιοτικά σημαντικό για την υποστήριξη των υγιών βακτηρίων στο έντερο.

–  Πίνετε άφθονο νερό.

–  Βάλτε την σωματική άσκηση στο πρόγραμμα σας.

Πρίν ακολουθήσετε οποιαδήποτε διατροφικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας ώστε να σας συμβουλεύσουν υπεύθυνα για κάθε είδους διατροφικές αλλαγές!