Αποξηραμένα Φρούτα, Τι να Προσέξετε!

Jan 30 , 2024

NIRITON ADMIN

Αποξηραμένα Φρούτα, Τι να Προσέξετε!

Σημαντική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, καλίου καθώς επίσης και ασβεστίου. Τα Αποξηραμένα Φρούτα μπορεί να μην υπερτερούν σε θρεπτικότητα έναντι των φρέσκων, αποτελούν όμως ένα εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό σνακ, έχοντας το ως βασικό πλεονέκτημα τη ρύθμιση του πεπτικού μας συστήματος!

 

Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε κατά την επιλογή τους:

 

  1. Επειδή έχει αφαιρεθεί το νερό, τα αποξηραμένα φρούτα έχουν μικρότερο όγκο από τα φρέσκα. Ενώ πιθανότατα δεν θα τρώγατε 10-12 βερύκοκα, μπορεί να το κάνετε αν φάτε ένα σακουλάκι αποξηραμένων, καθώς έχουν τον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο, αριθμό θερμίδων.

 

  1. Τα αποξηραμένα φρούτα δεν έχουν εκ φυσικού γλυκιά γεύση. Συνήθως χρησιμοποιούνται πρόσθετα γλυκαντικά, οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αγορά τους.

 

  1. Πολλά αποξηραμένα φρούτα περιέχουν συντηρητικά: το διοξείδιο του θείου συναντάται συχνά ως ουσία που έχει συνδεθεί με διαταραχές στομάχου, αλλεργικές επιδράσεις, ακόμα και με κρίσεις άσθματος. Εκτός από το διοξείδιο του θείου, επίσης χρησιμοποιείται συχνά λάδι ως συντηρητικό, προσδίδοντας έτσι μια γυαλιστερή και πιο θετική όψη στα φρούτα, αυξάνοντας συγχρόνως την οξείδωση.

 

  1. Ένας απλός έλεγχος στο πίσω μέρος της συσκευασίας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα επεξεργασμένα αποξηραμένα φρούτα. Όσο απλούστερη είναι η λίστα με τα συστατικά που αναγράφεται στην ετικέτα, τόσο πιο ευεργετική θα είναι και η κατανάλωσή τους.