Δροσερή Οσπριάδα Με Κεράσια

Sep 15 , 2023

NIRITON ADMIN

Δροσερή Οσπριάδα Με Κεράσια

Η καλοκαιρινή εκδοχή της οσπριάδας με γλυκές νότες κερασιού και ανθόμελου που μπορεί να σταθεί ως κύριο πιάτο αλλά και να συνοδεύσει το γεύμα μας ως θρεπτική σαλάτα.

Υλικά (για 6 μερίδες)

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζουμε την οσπριάδα, μόνο με λίγο αλάτι. Φροντίζουμε να μείνουν ελαφρώς τραγανά, να «κρατάνε» λίγο και να μη χυλώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά.

Βήμα 2

Βράζουμε το καλαμπόκι ελαφρώς και το ξεσποριάζουμε. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά  και τα κεράσια σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε  ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε την οσπριάδα και τα λαχανικά μαζί (αρακά, καλαμπόκι, κρεμύδι ξερό και φρέσκ), προσθέτοντας ταυτόχρονα το ελαιόλαδο μέχρι να δούμε ότι έχουν "γυαλίσε'' τα όσπρια.

Βήμα 4

Λιώνουμε το μέλι μέσα στο μηλόξιδο  ανακατεύοντας αρκετά καλά. Ωστόσο, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον μηλόξιδο αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη οξύτητα και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 5

Τέλος, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, έτσι ώστε να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Καλή Επιτυχία!