10 Υγιεινές Ιδέες Που Θα Κάνουν Το Γιαούρτι Σας Πιο Νόστιμο!

Feb 18 , 2022

NIRITON ADMIN

10 Υγιεινές Ιδέες Που Θα Κάνουν Το Γιαούρτι Σας Πιο Νόστιμο!

 Το γιαούρτι είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσουμε την πρόσληψη πρωτεϊνών και προβιοτικών στη διατροφή μας.  Τις πιο πολλές φορές είναι ένα γεύμα από μόνο του. Πώς μπορούμε όμως να το κάνουμε ακόμη πιο γευστικό και λιγότερο βαρετό;



Εδώ έχουμε 10 ιδέες που θα κάνουν το γιαούρτι σας απολαυστικό με τον πιο υγιεινό τρόπο!
 

  1. Κλασική, αλλά αγαπημένη επιλογή στο γιαούρτι είναι φυσικά το μέλι! Δοκιμάστε το μέλι πορτοκαλιάς με το λαμπερό χρώμα, τη λεπτόρρευστη υφή και το λουλουδένιο άρωμα! Λόγω της ιδιαίτερης γλυκιάς γεύσης του, όλοι το λατρεύουν και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Προσθέστε λίγη κανέλα που θα δώσει έξτρα άρωμα και γεύση!
     
  2. Προσθέστε superfoods, όπως τα αποξηραμένα μούρα! Είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, ενώ θα μετατρέψουν στη στιγμή το γιαούρτι σας σε ένα γλύκισμα! Έχετε πολλές επιλογές, αφού μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε raspberries, blueberries, cranberries, goji berries, mulberries και golden berries!
     
  3. Γλυκαθείτε με φυσικό τρόπο! Αντί για επεξεργασμένα γλυκαντικά, προτιμήστε γλυκαντικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως σιρόπι Yacon που έχει ελάχιστες θερμίδες, πρεβιοτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.
     
  4. Για ένα πρωινό γεύμα φουλ στην ενέργεια δοκιμάστε στο γιαούρτι σας το Workout”,ένα εκπληκτικό μείγμα, με ωμούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, χωρίς δημητριακά. Θα νιώσετε αμέσως χορτάτοι!
     
  5. Αν είστε λάτρης της καρύδας, τότε προσθέστε στο γιαούρτι σας, τσιπς καρύδας, το τέλειο topping! Μια γευστική γρήγορη λύση για ένα εξωτικό γρήγορο σνακ!
     
  6. Προτιμήστε μια διαφορετική εκδοχή της μαρμελάδας, με ένα μείγμα από φρούτα, όπως ο πουρές μήλο και μάνγκο χωρίς ζάχαρη που θα δώσει μια έντονη φρουτένια γεύση στο γιαούρτι σας!
     
  7. Όχι τόσο γλυκιά, αλλά πολύ θρεπτική επιλογή αποτελούν οι ενεργοποιημένοι σπόροι, πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες. Προσθέστε ακατέργαστους φυτρωμένους σπόρους φαγόπυρου και ηλίανθου για ένα υγιεινό χορταστικό σνακ!
     
  8. Δώστε μια υπέροχη γεύση στρατσιατέλας στο γιαούρτι σας, χρησιμοποιώντας κομματάκια κακάο, όπως τους ακατέργαστους καρπούς cacao nibs, που θεωρούνται τονωτικά και ενισχύουν το αίσθημα της καλής διάθεσης.
     
  9. Για όσους γυμνάζονται μια πρωτότυπη και εκπληκτική επιλογή αποτελεί το ποπ αμαράνθου,  καθώς έχει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα σε λυσίνη και μεθιονίνη, δυο βασικά αμινοξέα που βρίσκονται σπάνια σε φυτικές τροφές. Επίσης, μια εξαιρετική επιλογή είναι η πρωτεΐνη κάνναβης σε σκόνη, που περιέχει 21 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων αμινοξέων, τα οποία δεν μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα. Ιδανικό για μετά την προπόνηση!
     
  10. Προσθέστε στο γιαούρτι σας porridge βρώμης και μετατρέψτε το κλασικό αγγλοσαξονικό πιάτο σε ένα υπέροχο πρωινό! Είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και φροντίζουν να τρέφονται θρεπτικά. Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή είναι στο γιαούρτι να προσθέσετε μια μπανάνα ή φρέσκα φρούτα της επιλογής σας, λίγη κανέλα, μερικά αμύγδαλα και αμέσως έχετε ένα πλήρες, σούπερ θρεπτικό γεύμα για το ξεκίνημα της μέρας σας!