Focaccia Με Σάλτσα Πίτσας

Apr 01 , 2022

NIRITON ADMIN

Focaccia Με Σάλτσα Πίτσας

Αφράτη αλλά και τραγανή focaccia, νηστίσιμη με πλούσια γεύση από τη σάλτσα πίτσας. Είναι μια εκδοχή νηστίσιμης πίτσας.
 

Υλικά

Για το προζύμι:
  • 450 γρ. αλεύρι
  • 450 ml νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ή 25 γρ. φρέσκια μαγιά
Για τη ζύμη:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 120 ml χλιαρό νερό
  • 15 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύουμε αρχικά τα υλικά για το προζύμι και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά (χρειάζεται περίπου 15 λεπτά η διαδικασία αυτή). Προσοχή το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό.

Βήμα 2
Μετά την ενεργοποίηση της μαγιάς, ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης με τελευταίο το αλάτι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε λιγάκι.

Βήμα 3
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μεγάλο μπολ και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (για πιο γρήγορα, μπορούμε να ανάψουμε λίγο το φούρνο και να τον σβήσουμε πάλι, και να βάλουμε μέσα το μπολ με τη ζύμη). Μόλις διπλασιαστεί, ζυμώνουμε μέσα στο μπολ, άλλες δύο φορές σε απόσταση μεταξύ τους μισή ώρα και αφήνουμε πάλι σε ζεστή θερμοκρασία έως να φουσκώσει και πάλι.

Βήμα 4
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζύμη, χωρισμένη στα δύο, σε δύο λαδωμένα πυρ εξ. Ρίχνουμε πάνω στη ζύμη σε κάθε πυρ εξ 50 ml ελαιόλαδο, πατάμε με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές τρύπες και τοποθετούμε τα τοματίνια, τη σάλτσα πίτσας και το μαύρο σουσάμι.

Βήμα 5
Αφήνουμε για ένα τέταρτο σε ζεστό μέρος να επανέλθει και πάλι η ζύμη και έπειτα βάζουμε χαμηλά στο φούρνο τα πυρ εξ, στον αέρα στους 220οC για περίπου 20λεπτά ή έως πάρει χρώμα. Προσοχή να μην ακουμπάνε τα πυρ εξ στον πάτο της κουζίνας.

 

Καλή επιτυχία!

Ιωάννα Μητσάκου 

Instagram: ioanna_mitsakou